Categorieën
Achter de schermen

5 redenen waarom speakers met logo de beste keuze zijn voor jouw onderneming

Ben jij op zoek naar een uniek relatiegeschenk voor jouw klanten of medewerkers? Of wil je jouw merk onder de aandacht brengen op evenementen en beurzen? Dan zijn speakers met logo de perfecte keuze! In deze blog lees je 5 redenen waarom speakers met logo de beste keuze zijn voor jouw onderneming.

Verhoog de merkbekendheid

Een van de grootste voordelen van speakers met logo is het verhogen van de merkbekendheid. Door jouw logo op de speakers te plaatsen, wordt jouw merknaam op een unieke manier onder de aandacht gebracht. Zo kunnen potentiële klanten jouw merk herkennen en onthouden, wat kan bijdragen aan een hogere merkbekendheid en meer merkloyaliteit.

Vergroot de naamsbekendheid op evenementen

Wil je jouw naamsbekendheid vergroten op evenementen en beurzen? Dan zijn speakers met logo een echte must-have! Wanneer je de speakers op jouw stand plaatst, zullen bezoekers naar jouw stand getrokken worden en nieuwsgierig zijn naar wat jouw onderneming te bieden heeft.

Een uniek relatiegeschenk

Speakers met logo zijn ook het perfecte relatiegeschenk. Ze zijn niet alleen uniek, maar ook erg praktisch. Jouw klanten en medewerkers zullen het geschenk zeker waarderen en gebruiken. Zo breng je jouw merk onder de aandacht bij de ontvanger en zijn/ haar omgeving.

Een goede geluidskwaliteit

Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk van de speakers belangrijk. De kwaliteit van het geluid is minstens zo belangrijk. Speakers met logo bieden vaak een goede geluidskwaliteit en zijn geschikt om op verschillende locaties te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan thuis, op het werk of onderweg.

Een duurzaam product

Ten slotte zijn speakers met logo vaak een duurzaam product. Ze gaan lang mee en zijn vaak gemaakt van materialen die gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Zo draag je niet alleen bij aan een betere naamsbekendheid, maar ook aan een beter milieu.

Speakers met logo zijn dus niet alleen een uniek en praktisch relatiegeschenk, maar ook een slim marketinginstrument. Ze verhogen de merkbekendheid, vergroten de naamsbekendheid op evenementen, bieden een goede geluidskwaliteit en zijn vaak een duurzaam product. En het allerbeste? Je kunt de speakers helemaal naar wens personaliseren met jouw logo en/of boodschap. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij https://www.bedrukken.nl/.

Categorieën
Achter de schermen

Waarom het Huren van een Silent Disco Box de Perfecte Toevoeging is voor elk Feest

Als je op zoek bent naar een unieke en leuke manier om je volgende feest of evenement te innoveren, dan is het huren van een silent disco box het antwoord waar je naar zoekt. Een silent disco box geeft je de mogelijkheid om een feest te hebben zonder de beperkingen van geluidsniveau beperkingen of het veroorzaken van overlast. In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over het huren van een silent disco box.

1. Wat is een Silent Disco Box? 

Een silent disco box is een draagbaar geluidssysteem dat vaak gebruikt wordt op evenementen zodat mensen muziek kunnen beluisteren via draadloze hoofdtelefoons. Als iedereen zijn of haar hoofdtelefoon op heeft kunnen ze kiezen tussen verschillende kanalen en naar verschillende soorten muziek luisteren. Het is een leuke en unieke manier om muziek te delen zonder anderen te storen.

2. Voordelen van een Silent Disco Box Huren 

Het huren van een silent disco box heeft veel voordelen. Omdat het geluid uit de hoofdtelefoons komt is er minder lawaai, waardoor gasten op het feest zich meer op hun gemak voelen. Dit is vooral handig voor feesten en evenementen op locaties waar regels gelden omtrent het geluid of wanneer er strenge geluidsniveau beperkingen zijn. Bovendien kun je deze oplossing ook gebruiken voor locaties waar geluidoverlast een probleem is. Een ander voordeel van een silent disco box huren is dat je de keuze hebt uit verschillende kanalen, dus gasten kunnen luisteren naar de muziekstijl die ze willen horen.

3. Hoe Werkt het Huren van een Silent Disco Box?

Het huren van een silent disco box is heel eenvoudig. Bij de meeste verhuurbedrijven zijn er verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van de grootte van het evenement. De meeste verhuurbedrijven bieden ook de optie om extra DJ-apparatuur te huren. Het kost vaak minder dan het huren van een traditionele geluidsinstallatie, omdat de kosten voor levering en extra apparatuur lager zijn.

4. Tips voor het Huren van een Silent Disco Box

Voordat je een silent disco box huurt zijn er enkele belangrijke dingen waar je aan moet denken. Kies bijvoorbeeld een verhuurbedrijf die betrouwbaar is en die bekend staat om hun goede service. Kies de juiste pakketopeenvolging op basis van het aantal gasten dat je verwacht en de lengte van je evenement. Last but not least, vergeet ook niet om de apparatuur en headsets tijdig op te laden om zeker te weten dat alles soepel verloopt op het feest.

Conclusie

Al met al is het huren van een silent disco box een leuke en gemakkelijke oplossing voor je volgende feest of evenement. Zoals eerder vermeld, het is een unieke en innovatieve manier om muziek te laten horen en beweging te brengen in elk feest. Hopelijk heeft deze blogpost genoeg inzicht gegeven in wat je kunt verwachten wanneer je een silent disco box huurt en waar je rekening mee moet houden. Veel plezier!

Categorieën
Uncategorized

Het bezoeken van evenementen

Bezoeken van evenementen kan een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Of je nu naar een concert gaat, een sportwedstrijd bezoekt, of naar een cultureel evenement, er is altijd iets om naar uit te kijken.

Goede voorbereiding

Het is echter belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je naar een evenement gaat. Zoek naar informatie over het evenement en wat je kunt verwachten. Informatie over evenementen kan je vinden door zelf research te doen of gewoon pakweg een evenementenbureau te contacteren. Zij zullen je van dienst zijn.  Eenmaal een evenement gevonden? zoek uit waar je het beste kunt parkeren en hoe je het beste naar het evenementenlocatie kunt reizen. Het is ook verstandig om op tijd te komen, zodat je niet in de drukte terechtkomt en je genoeg tijd hebt om alles te zien en te doen wat je wilt.

Respecteren van de regels

Een ander belangrijk aspect van het bezoeken van evenementen is het respecteren van de regels en het volgen van de richtlijnen van het evenement. Dit betekent dat je je aan de regels van het evenement moet houden, zoals het niet toestaan van bepaalde voorwerpen, zoals alcohol of voedsel van buitenaf. Het is ook belangrijk om andere bezoekers en het personeel te respecteren en te zorgen dat je niet in de weg loopt of anderen hindert.

Wat kan je verwachten?

Er zijn echter ook veel leuke dingen om te doen tijdens het bezoeken van evenementen. Zoek naar kraampjes of stands van lokale bedrijven of organisaties en steun hen door hun producten te kopen of aan hun activiteiten deel te nemen. Probeer ook nieuwe dingen uit, zoals het proeven van lokale gerechten of het deelnemen aan activiteiten die speciaal voor het evenement zijn georganiseerd.

Conclusie

In het algemeen kan het bezoeken van evenementen een geweldige manier zijn om nieuwe ervaringen op te doen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en de regels volgt, en neem de tijd om te genieten van alles wat het evenement te bieden heeft. Als je dit doet, zal je bezoek aan het evenement onvergetelijk en leuk zijn.

Categorieën
Muziek

Hoe vind je de perfecte DJ voor je evenement in Amsterdam?

Ben je op zoek naar de perfecte DJ om je evenement in Amsterdam echt onvergetelijk te maken? Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, bruiloft of bedrijfsevenement, het is belangrijk om de juiste DJ te vinden die je gasten de dansvloer op krijgt. Hier volgen enkele tips om een geweldige DJ in Amsterdam huren.

Weet wat je wilt

Neem voordat je je zoektocht naar een DJ begint de tijd om na te denken over wat voor soort muziek je wilt op je evenement. Zoek je een EDM influencer of iemand die meer klassieke hits draait? Wil je iemand die gespecialiseerd is in één bepaald genre of iemand die verschillende soorten muziek door elkaar kan draaien? Als je deze dingen van tevoren weet, kun je je zoektocht beperken en ervoor zorgen dat je precies krijgt wat je zoekt.

Vraag rond

Mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de beste manieren om goede DJ’s in Amsterdam te vinden. Vraag vrienden en familie of zij iemand kennen die je zou kunnen helpen. Je kunt ook kijken op online forums en sociale media groepen gewijd aan lokale DJ’s in Amsterdam. Er is daar vast wel iemand die een leuke kent!

Onderzoek verschillende dj’s

Als je eenmaal een paar opties in gedachten hebt, doe dan wat onderzoek naar elk van hen. Bekijk hun websites en social media accounts om een idee te krijgen van hun stijl, ervaringsniveau en eerdere evenementen waaraan ze hebben meegewerkt. Dit zal je een idee geven of ze al dan niet geschikt zijn voor jouw evenement. Het is ook de moeite waard om recensies van eerdere klanten te controleren, zodat je kunt zien wat zij vonden van het werken met hen voordat je beslissingen neemt.

Conclusie

Het inhuren van een goede DJ in Amsterdam hoeft niet moeilijk te zijn – het kost alleen wat tijd en moeite! Begin met precies te weten wat voor muziek je wilt op je evenement. Vraag dan om aanbevelingen van mensen die al eerder DJ’s hebben ingehuurd of zoek online naar recensies van eerdere klanten. Doe tot slot wat onderzoek naar elke potentiële kandidaat, zodat je zeker weet dat ze de juiste pasvorm hebben voor jouw evenement. Met deze tips is het vinden van de perfecte DJ voor je evenement eenvoudig!

Categorieën
Achter de schermen

XTC-dip na een feest: de gevaren en bijwerkingen

Elk jaar geven miljoenen mensen over de hele wereld zich over aan recreatieve drugs. Een van de meest populaire middelen is XTC, ook wel xtc of molly genoemd. Het is een krachtige euforische drug die vaak op feesten en clubs wordt gebruikt. Hoewel het een plezierige ervaring kan zijn, zijn er enkele potentiële gevaren verbonden aan het gebruik van XTC – vooral als het gaat om de “dip” na een avondje stappen. In dit artikel gaan we onderzoeken waarom XTC dip zo riskant is en wat je kunt doen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Wat is XTC-dip?

XTC-dip is wanneer iemand een nieuwe dosis XTC neemt kort nadat de eerste dosis is uitgewerkt. Dit fenomeen doet zich voor in clubs en feesten waar de muziek en de sfeer iemand gemakkelijk kunnen verleiden om nog een hijs van de drug te nemen voordat ze volledig hersteld zijn van de eerste. Deze praktijk leidt vaak tot een overdosis omdat het de hoeveelheid actieve chemicaliën in het lichaam verhoogt tot meer dan wat het veilig aankan. Bovendien kan het snel achter elkaar innemen van meerdere doses leiden tot een onvoorspelbare reactie als gevolg van geneesmiddelinteracties tussen verschillende stoffen.

De gevaren van een XTC-dip

Naast het verhogen van het risico op een overdosis, kan het snel achter elkaar innemen van meerdere doses XTC ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals versnelde hartslag, angst, verwardheid, paranoia, misselijkheid, duizeligheid en verhoogde bloeddruk of borstkas. pijn. Er zijn ook meldingen geweest van mensen die hallucinaties ervaren of het gevoel hebben gek te worden nadat ze meerdere doses snel achter elkaar hebben ingenomen. Ten slotte verhoogt het mengen van verschillende soorten medicijnen (bijvoorbeeld alcohol met MDMA) uw risico op bijwerkingen nog verder vanwege onvoorspelbare interacties tussen verschillende stoffen.

XTC-diprisico’s vermijden

Hoewel het verleidelijk kan zijn om meerdere doses XTC te nemen tijdens een avondje stappen, is het belangrijk om te onthouden dat het risico op gevaarlijke bijwerkingen of zelfs overlijden door een overdosis aanzienlijk toeneemt. Om deze risico’s te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende tijd tussen elke dosis geeft, zodat jouw lichaam de tijd heeft om alle actieve chemicaliën te metaboliseren en te verwerken voordat je nieuwe in jouw systeem introduceert. Bovendien, als je ervoor kiest om drugs (inclusief alcohol) te mengen, zorg er dan voor dat je precies weet wat je in je lichaam stopt en hoe elke stof met elkaar in wisselwerking staat – aangezien dit ook dodelijk kan zijn!

Conclusie

Een XTC-dip is een gangbare praktijk onder gebruikers van recreatieve drugs zoals xtc of molly op feesten en clubs. Hoewel het op het eerste gezicht een onschuldige praktijk lijkt, zijn er in feite veel risico’s verbonden aan het snel achter elkaar nemen van meerdere doses – waaronder een verhoogd risico op een overdosis of gevaarlijke bijwerkingen zoals hallucinaties of paranoia. Om deze risico’s helemaal te vermijden, moet je ervoor zorgen dat je voldoende tijd tussen elke dosis geeft, zodat jouw lichaam de tijd heeft om alle actieve chemicaliën te verwerken voordat je nieuwe in je systeem introduceert – en meng nooit drugs (inclusief alcohol) zonder precies te weten hoe ze op elkaar inwerken. met elkaar! Als je dit doet, kan dit mogelijk je leven redden!

Categorieën
Muziek

Leven van Spotify streams: kan dat wel?

Het verdienmodel van een artiest is in de afgelopen decennia flink veranderd. Waar je vroeger nog albums uitbracht die als zoete broodjes over de toonbank gingen, worden deze tegenwoordig nauwelijks verkocht. Waarom zou je als consument ook nog, wanneer je ook alles kunt streamen? Platformen als YouTube, Spotify en Deezer zijn de nummer één plek waar consumenten luisteren naar muziek van artiesten. Dat is heel fijn voor de consument, maar minder prettig voor de artiest. In een album wordt tijd, passie en liefde gestopt, wat minder terug te vinden is op deze platforms. Daarnaast betaalt zo’n platform aanzienlijk minder goed dan het verkopen van een album. Is het streamen van liedjes dan nog wel rendabel? 

Verdienmodel streamingsdiensten 

Als artiest op Spotify, het grootste streamingsplatform in Nederland, krijg je betaald per 1000 streams. Hier krijg je gemiddeld tussen de €3 en €4 voor. Als je dus een miljoen streams hebt, ontvang je een bedrag tussen de €3000 en €4000. Klinkt best lekker, maar van deze miljoen streams moet je wel alles betalen. Huur van de studio, producers, manager, label, etc. Als je hierna ook nog eens je eigen huur en boodschappen moet betalen, blijft er niet zoveel over. Een artiest moet daarom ongeveer 6 miljoen streams per maand halen om te kunnen leven. 

Wat is een stream?

Een stream staat voor iedere keer dat je het liedje luistert. Eén stream is dus één keer luisteren naar een liedje. Het gaat hierbij niet om de persoon, maar het aantal keren dat het liedje wordt gedraaid. Eén persoon kan in zijn eentje dus ook verantwoordelijk zijn voor 10 streams. Maar vanaf wanneer telt Spotify het luisteren naar een liedje als een stream? Stel je voor dat je net het liedje aanzet, maar het niet bevalt en je het liedje al snel weer uitzet. Ook daar heeft Spotify wat op bedacht. Vanaf 30 seconden luisteren naar het liedje telt het luisteren als een stream. Zet je het liedje na 20 seconden alweer uit, dan telt dit niet als een stream. Het maakt daarentegen ook niet uit of je na deze 30 seconden het lied afluistert of niet. Als je eenmaal 30 seconden hebt geluisterd, telt dit als één stream. 

Invloed op liedjes 

Dat alles tegenwoordig om streams draait, heeft ook zijn invloed op de liedjes die gemaakt worden. Hoe meer streams, hoe meer een artiest uitbetaald krijgt. Het loont daardoor om je liedjes korter te maken. Reken even mee: als jouw liedje 5 minuten duurt, kan het lied maximaal 12 keer beluisterd worden door één persoon in een uur. Als je liedje 3 minuten duurt, kan het lied 20 keer beluisterd worden in een uur. Daar zit dus een verschil van 8 streams in en dat gaat snel aantikken. Daarom zijn de liedjes tegenwoordig korter dan vroeger. Wil je jouw favoriete artiest dus een financieel duwtje in de rug geven? Zet dan het kortste liedje op repeat en eventueel op mute als je het liedje even niet wilt horen. Spotify heeft namelijk niet in de gaten dat je geluid uitstaat, waardoor ook een liedje wat op mute staat gewoon telt als stream.

Categorieën
Achter de schermen

Hoe komt een show tot stand?

Veel mensen zijn al wel eens naar een festival, concert of het theater geweest. Als bezoeker koop je een kaartje, trek je je mooiste outfit aan en loop je via de entree de zaal of het terrein binnen. Het podium staat er klaar voor, de artiesten hebben een vette setlist uitgekozen en achter de bar staan de drankjes gekoeld voor je klaar. Alles komt samen voor dit ene evenement, maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het organiseren van zo’n show? In dit artikel leggen we je uit hoe een avond bij Poppodium Plato tot stand komt. 

Programmering 

Het programma van een poppodium wordt gemaakt door de programmeur. Zij houdt zich bezig met het jaarprogramma van alle zalen. Het is haar verantwoordelijkheid om artiesten te boeken en een veelzijdig programma aan te bieden, zodat er voor iedereen wat wils is. Dit doet ze door het aanbod door te spitten van boekingskantoren en impressariaten. Zij sturen ieder jaar door welke artiesten er geboekt kunnen worden en welk financiële plaatje hieraan vasthangt. Aan de hand van de begroting gaat de programmeur kijken welke artiesten er allemaal geboekt kunnen worden. 

Marketing 

Als de jaarplanning eenmaal rond is, moet er natuurlijk reclame gemaakt worden voor de shows. Dit gebeurt deels door de artiesten zelf, maar een deel van deze verantwoordelijkheid ligt ook bij het poppodium. Zij hebben er namelijk ook baat bij als de zaal helemaal uitverkocht is. Daarom wordt het gehele programma in de markt gezet en heeft iedere show apart nog een losse marketingstrategie. 

De show 

Wanneer de kaarten verkocht zijn en de zaal helemaal vol zit, gaat er achter de schermen een boel lopen. Afhankelijk van de artiest, moet het poppodium licht- en geluidstechnici aan het werk zetten, bar- en ontvangstmedewerkers worden ingeroosterd, beveiliging wordt ingeschakeld en zo zijn er nog een heleboel andere medewerkers die deze avond aan de slag gaan. Sommige artiesten nemen hun eigen licht- en geluidstechnici mee, maar andere artiesten hebben deze niet. Daarom heeft een poppodium altijd haar eigen technici in huis, die ook ingeschakeld kunnen worden. In grote zalen kunnen vaak duizenden mensen terecht, daarom is het belangrijk dat er achter de schermen genoeg mensen aan het werk zijn om alles in goede banen te leiden.

Categorieën
Medewerkers

Wie komt mijn show opbouwen?

Sinds in 2019 corona uitbrak, heeft de cultuursector stilgelegen. Plotseling ging de wereld op slot, winkels dicht, iedereen thuis en voor even vonden we het nog wel fijn. Even verplicht thuisblijven. Niet gehaast de kinderen naar school brengen en daarna, oeps, ongeschoren op kantoor aankomen. Niet het hele weekend volgepland en ook geen feestjes meer. Totale rust. Maar die rust werd saai en ging vervelen. Na het zoveelste ommetje in de buurt wist je alle ins en outs van het leven van de buren en het ging je keel uithangen. Je wilde weer leven. Na twee jaar thuiszitten kwam er eindelijk een einde aan periodes met lange lockdowns en kon het echte leven weer beginnen. Maar voor de cultuursector was het nog iets langer wachten. Na een mooi protest (Unmute Us) en veel gehannes, komt de cultuursector ook weer tot leven, en we kunnen niet blijer zijn! Maar we zijn nog maar net begonnen of het volgende probleem komt al de kop opsteken: wie komt ons feestje opbouwen? 

ZZP’ers

In de cultuursector zijn veel ZZP’ers aan de slag. Door de coronacrisis hebben zij noodgedwongen een ander beroep uitgeoefend. Stil thuiszitten zat er namelijk niet in: er moest geld verdiend worden en brood op de plank komen. Geen evenementen = geen inkomsten. Daarom hebben veel ZZP’ers zich omgeschoold en zijn ze ergens anders aan de slag gegaan. Dit werk en meer ‘vaste’ inkomen bevalt hen wel. Logisch natuurlijk. Nu de cultuursector weer open gaat staan zij niet te springen om weer onregelmatige uren te komen werken, en blijven ze liever bij hun nieuwe baan. Hierdoor is een tekort ontstaan aan vakmensen in de cultuurbranche. Voornamelijk functies zoals beveiliging of opbouw zijn lastig te vullen, maar zijn wel essentieel voor het evenement. 

Wat nu? 

Dus wat nu? Hoe gaan we dit gat dichten, zodat ieder feestje een veilig succes kan worden? Eén van de oplossingen is natuurlijk het aanbieden van een contract. Op ZZP basis werken heeft grote voordelen, maar een contract biedt meer zekerheid. Daarnaast heeft het aantrekken en opleiden van nieuwe krachten tijd nodig. Een beveiliger word je namelijk niet in een weekje. De mensen die nu starten met de opleiding zijn pas binnen enkele jaren afgestudeerd en klaar om het werkveld in te gaan. Het tekort zal dus deze zomer niet zomaar opgelost zijn, maar we kunnen wel alvast investeren.