Over ons

Poppodium Plato is in 1976 opgericht door Frank en Jules. Op een zwoele zomeravond in Zuid-Frankrijk besloten zij de barbecue aan te slingeren en deze vol te leggen met visjes, groenten en stokbrood. De lekkere geur trok veel bekijks en al snel werden er meer tafels aangeschoven. Het was de vooravond van een speciale nacht. Een nacht waarbij er muziek werd gemaakt, er volop werd gedanst, heerlijk werd gegeten en goede gesprekken werden gevoerd. Het was deze nacht die Frank en Jules zich nog goed herinneren en waar het concept van Poppodium Plato op is gebaseerd.

Goed eten

Bij Poppodium Plato komen muziek en goed eten samen. Je kunt bij ons voor alle soorten maaltijden terecht: lunch, borrel of diner. Aansluitend begeef je je naar één van onze zalen om een avond te kijken, dansen of meezingen met jouw favoriete artiest. Kortom: een avondvullend programma.

Support your locals

Ons diverse menu is geschikt voor iedereen. Het menu is in principe vegetarisch, maar kan aangevuld worden met vlees of vis. Daarnaast komen alle ingrediënten uit de omgeving en halen we deze iedere maandag op bij de boeren waar wij afspraken mee hebben gemaakt.

Muziek

Ons programma bestaat uit vele verschillende muziekstijlen, zodat er voor ieder wat wils is. Of je nou graag meedeint op zwoele jazzmuziek, helemaal uit je plaat gaat bij technotunes, of meezingt met je favoriete pophits; je vindt het allemaal bij Poppodium Plato.

Talent

Dat Poppodium Plato een plek is waar talent op het podium samenkomt, is je waarschijnlijk al duidelijk. Onze diverse programmering zorgt ervoor dat iedereen zich thuisvoelt bij Poppodium Plato. Niet alleen grote artiesten betreden onze podia, ook de kleinere artiesten krijgen deze kans. Op deze manier worden kleinere artiesten vanzelf grote artiesten.

Daarnaast hebben we ook grote talenten achter de schermen werken. Achter het licht en geluid, de bar, marketing, programmering, financiën, en alle andere afdelingen die Poppodium Plato rijk is. De meeste medewerkers werken natuurlijk in loondienst, maar we hebben ook een vrijwilligerspoule en een aantal stagiairs. Deze laatste groep komt binnen via een open sollicitatie of via één van de onderwijsinstellingen waar we mee samenwerken. Zo krijgt de volgende generatie een kijkje binnen de deuren van de cultuursector.